Aktualności
ZAPROSZENIE
Program uroczystych obchodów 100-lecia
I Liceum Ogólnokształcącego
im. Władysława Jagiełły w Krasnymstawie:
2 czerwca 2017 r.
8.30 - 9.20 - rejestracja uczestników (hall główny szkoły, ul. Piłsudskiego 50),
9.20 - odsłonięcie w budynku szkoły tablicy pamiątkowej ufundowanej przez absolwentów szkoły z inicjatywy Stowarzyszenia Absolwentów i Wychowanków Gimnazjum i Liceum Ogólnokształcącego im. Wł. Jagiełły w Krasnymstawie,
9.30 - formowanie kolumny przemarszu uczestników zjazdu do kościoła pw. Św. Franciszka Ksawerego w Krasnymstawie przy ul. Piłsudskiego 3,
10.00 - Msza Święta,
11.20 - przemarsz do sali Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Krasnymstawie, ul. Piłsudskiego 48 (wejście od ul. Sobieskiego),
12.00 - uroczysta akademia z okazji 100-lecia I Liceum Ogólnokształcącego im. Władysława Jagiełły w Krasnymstawie.
14.30 – przejście do budynku szkoły, spotkania klasowe, zwiedzanie szkoły, prezentacja okolicznościowych wystaw, obiad w sali gimnastycznej I LO w formie gorących i zimnych przekąsek, kawiarenka.
16.00 - Mecz koszykówki „Jagiełło Absolwent Dream Team 2017” kontra drużyna uczniowska, rozgrywany na hali Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Krasnymstawie, ul. Piłsudskiego 48 (wejście od ul. Sobieskiego).
18.00 - 4.00 - bal z okazji 100-lecia Gimnazjum i Liceum Ogólnokształcącego im. Władysława Jagiełły w Krasnymstawie, Sala Kolumnowa Magnum Bonum, ul. Krasickiego 4a.
Menu balu z okazji 100-lecia Gimnazjum i Liceum Ogólnokształcącego
im. Władysława Jagiełły w Krasnymstawie,
Sala Kolumnowa Magnum Bonum, ul. Krasickiego 4a.
Danie główne:
1. Rosół tradycyjny
2. Schab w sosie własnym, ziemniaki opiekane, sałatka: sałata rzymska, ogórek, szczypiorek, koperek z sosem tzatziki
Przekąski gorące:
1. Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym z serem mozzarella, suszonymi pomidorami, świeżą bazylią, ziemniakami, z brokułem, kalafiorem, marchewką
2. Zupa węgierska
Przekąski zimne:
1. Baleron białoruski
2. Pasztet dwa rodzaje:
- z żurawiną
- z suszonymi pomidorami, oliwką, zielonym pieprzem
3. Śledź po rosyjsku
4. Mięsa pieczone (schab, karkówka, boczek)
5. Galareta – z nóżek wieprzowych
6. Nuggetsy z kurczaka w sezamie z deepami: czosnkowym i pomidorowym
7. Rolada z indyka w cieście z mozzarellą, morelą, papryką, szczypiorkiem
Sałatki:
1. Cezar
2. Z żurawiną, selerem naciowym i szynką
Ciasta, napoje, kawa, herbata.